Skip to Main Content
##TalviRastit Omatoimi -ohjeet
Jokaisen omatoimitapahtuman rastit ovat maastossa kalenterissa ilmoitetun ajan. Suunnistamaan voi mennä itselle sopivana aikana.

###Radat
Ratavaihtoehtoja on aina vähintään 4 kpl (2, 3, 4 ja 6 km), joista 2 km on erittäin helppo, 3 km helpohko. Vaativia ovat 4 ja 6 km. Joissain tapahtumissa saattaa olla myös muita ratoja, kuten pidempiä matkoja. Tämä ilmoitetaan aina tapahtuman lisätiedoissa.

HUOM! Karttaan merkityille (karttamerkeillä tai ratapainatuksilla) kielletyille alueille, kuten pelloille, pihoille jne. meno on ehdottomasti kielletty.

###Ilmoittautuminen
Voit ilmoittautua omatoimitapahtumaan kahdella eri tavalla, **ilmoittaudu vain yhdellä tavalla**:

* Etusivun tai Kalenteri -sivun **Ilmoittaudu -painikkeella**. Syötä avautuvaan ilmoittautumislomakkeeseen ilmoittautumistiedot ja paina Ilmoittaudu -painiketta. Saat vahvistuksen ilmoittautumisesta antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Noudata vahvistussähköpostin ohjeita maksamisesta (samat kuin alla). Ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen saat myös kartan latauslinkin.
* **Sähköpostilla:** Lähetä maksun jälkeen sähköpostia osoitteella jarmo.jerkku@gmail.com. **Kerro minkä omatoimitapahtuman karttamaksun maksoit, millä maksutavalla maksoit ja mille radalle.**

###Osallistumisen maksaminen
Karttamaksu on 7€ / kartta (alle 18 v. 3€), jonka voi suorittaa alla mainituilla maksutavoilla. Kartta toimitetaan sähköpostitse PDF -tiedostona, jonka voi itse tulostaa.

* Valitse omatoimitapahtuma, jonka karttamaksun haluat maksaa.
* Maksa joko
* Tilisiirtona **Turun Suunnistajien tilille FI61 5711 6120 0235 08**. Anna viitteeksi omatoimitapahtuman nimi, oma nimesi ja rata.
* MobilePay, SmartumPay, MyEdenred, ePassi tai Eazybreak -mobiilisovelluksella. Mobiilimaksu on kohdistettava tapahtuman järjestäjäseuran käyttöpaikalle, jotka ovat em. palveluissa

**Turun Suunnistajat**

MobilePay: Turun Suunnistajat, SmartumPay: Turun Suunnistajat, MyEdenred: Turun Suunnistajat, ePassi: Turun Suunnistajat, Eazybreak: Turun Suunnistajat

* Jos ilmoittaudut sähköpostilla, Lähetä maksun jälkeen sähköpostia osoitteella jarmo.jerkku@gmail.com. **Kerro minkä omatoimitapahtuman karttamaksun maksoit, millä maksutavalla maksoit ja mille radalle.** Jos maksoit useamman karttamaksun kerralla, ilmoita kaikki osallistuvat henkilöt ja ratatiedot.
* Kartan PDF -tiedoston saat sähköpostilla.
* Huomioi, että sähköpostiin vastataan manuaalisesti, ota mahdollinen viive huomioon.

###Kartan tulostaminen
* Jokainen tulostaa kartan itse haluamallaan tavalla.

###Omatoimisuunnistaminen
* Suunnista rata omatoimisesti haluamaasi aikaan.
* Kalenterissa on paikkalinkki ajateltuun parkkipaikkaan. Noudata pysäköinnissä normaaleita alueen määräyksiä. Voit toki myös valita oman parkkipaikan, kunhan noudatat sääntöjä.
* Rasteilla on normaalit rastiliput ja koodinumero. Ei Emit -leimasimia, eikä ajanottoa. Jos lippu on kadonnut, ole hyvä ja ole yhteydessä kartalla olevaan yhteyshenkilöön.
* Lue alla olevat erityisohjeet.

###Tulospalvelu
Kaikki omatoimitapahtumaan ilmoittautuneet ja karttamaksun suorittaneet kirjataan tuloksiin ”Omatoimi” -tyyppisesti. Näin jokainen saa aukottoman käyntihistorian myös 2021-2022 TalviRasteilta.

* Jos et halua, että sinua näytetään tuloksissa, ilmoita tästä ilmoittautumislomakkeella tai kun ilmoittaudut sähköpostilla.

Tulokset julkaistaan omatoimitapahtuman päätteeksi.

###Livelox

Reittihärvelinä on nyt vaihtunut Livelox -palvelu, jossa voit myös **omatoimitapahtumissa verrata reittejä ja tuloksia** (Livelox muodostaa tulokset GPS -reitin sijaintitietojen perusteella).

Livelox -linkki löytyy normaaliin tapaan sarjan tulossivulta.

Reittitiedoston tuonnin lisäksi voit tuoda reitit suoraan myös **Stravasta, Garmin Connectista tai Polar Flowsta**. Voit myös nauhoittaa reittisi reaaliajassa Livelox Recorder -mobiilisovelluksella. Voit myös piirtää reitit käsin.

Liveloxin käyttö on TalviRasteilla ja Turku-Rasteilla täysin ilmaista (mukaan lukien reittivertailut).

Tutustu lisää Liveloxiin osoitteessa www.livelox.com

###Erityisohjeet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi
Nimensä mukaisesti, TalviRastit Omatoimi tarkoittaa omatoimista suunnistamista. Suunnistamaan ei tule kokoontua ryhminä. Noudata aina hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeita ja määräyksiä.

* Tule Suunnistamaan vain terveenä!
* Jos havaitset muita parkkipaikalla, lähdössä tai maalissa, älä kokoonnu muiden kanssa. Jätä aina riittävä väli muihin metsässä liikkujiin.
* Jätä myös maastossa riittävä väli muihin metsässä liikkujiin. Älä kosketa rastilippua rastille tullessasi.
* Suorita jälkipelit jälkikäteen, vaikka somessa. Älä jää oleilemaan paikalle.

Metsä on edelleen turvallinen paikka liikkua. Suunnistuksen positiivinen vaikutus sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin on merkittävä. Omatoiminen suunnistus on turvallista, kun toimimme vastuullisesti toisemme huomioiden.[3]: https://oma.smartum.fi/fi/venues/8613
[4]: https://www.x-copy.fi